11. tammikuuta 2012

Minun harrastukseni osa 1: Kilpakävely

Tää on miun sadas postaus joten aattelin tehä tästä tämmösen erikoispostauksen. Esittelen siis toisen miun tämän hetkisistä harrastuksista. Toinen osa tuloo joskus. Mut siis tapaus kilpakävely.
Alku. Tää kuva tosin ei oo alkuajoilta vaan viime keväältä. Mut siis ihan ekan kerran oon kävelly 12-vuotiaana yhen kisan ehkä puolen tunnin reenauksella ennen sitä. Ja ko pikkuset alottaa 600 m tai 1000 m nii alotin kevyesti 2000 m kävelyllä. Mut oikeestaan en laske tuota kisaa miun aloitukseks vaan oon kilpakävelly yhtäjaksosesti siitä asti ko täytin 15 eli siitä on nyt reilu 8 vuotta. Miulta on monesti kysytty et miks oon valinnu just kilpakävelyn mut täytyy vastata et en oikeestaan itekään tiiä. Ehkä siinä kiehto se erilaisuus ja haastavuus. Kokeilkaapa ite kävellä oikeella tekniikalla. Mut sillä tiellä ollaan edelleen. 
Reenaus. Tiiän sen faktan et en reenaa niin paljoa et miulla ois mahdollisuutta nousta huipulle. Mut peruskestävyyttä hankin kävelemällä, juoksemalla ja talvisin myös hiihtämällä. Kilpakävelyharjoituksia teen silloin tällöin, riippuen vähän olosuhteista. Talvella vähemmän lajiharjoituksia ko kesällä. Lisäks lihaskuntoo ja liikkuvuutta jonkin verran. Pitäis tehä paljon enemmän. Ja joskus myös vesijuoksuu, sauvakävelyy ja muuta mukavaa :)
Varusteet. Kilpakävely ei onneks vaadi hirveästi varusteiden suhteen. Tärkeimmät on kunnolliset kävelykengät. Kuvassa minun nykyset kengät. Oli muuten vaikia löytää tarpeeksi matalapohjasia kenkiä. Onneks internetin ihmeellinen maailma pelasti ja löysin nuo minun Adidakset. Vaatetus riippuu tosi paljon kelistä mut kisoissa on vaatimus et polvet pitää näkyä. Eli polvien yläpuolelle olevat shortsit tai tarpeeksi tiukat juoksutrikoot. Koska säännöissä sanotaan et maakosketuksen lisäksi polven tulee oieta jalan tullessa maahan. Nää kaks sääntöä erottaa kilpakävelyn tavan kävelystä. Kisoissa on myös tuomarit tätä valvomassa. 
Karnevaalit. Vuoden kohokohta. Oon siis ollu Kauhavalla 8 kesänä peräkkäin eli siitä lähtien ko alotin. Reenejä, kavereita, aurinkoa, ruokaa, kisoja. Vaikka kilpakävely onkin yksilölaji nii tykkään reenata enemmän porukassa. Jotenkin on vaan enemmän motivaatioo. Ja koska miulla ei oo valmentajaa niin Kauhavalta on oppinu paljon uusia reenejä. Ja viime vuosina on tullu mukaan myös valmennus- ja fysioklinikkaa. Ja mikäs siellä on reenaillessa ko on parhaat kouluttajat. Viime kesänä mm. Jarkko Kinnunen käveli rinnalla ja anto tekniikkavinkkejä. 
Menestys. Eli kuten kuvasta näkyy nii parit nuorten SM-mitalit löytyy. On muuten niitä harvoja kisoja jossa en oo ollu viimonen :D Vuosi 2009 meni nappiin menestyksen osalta vaikkei tuloksellisesti niin hyvä ollukaan. Nuorten SM-halleissa kävelin hopeaa N22-sarjassa ja samana syksynä tuli pronssia maantieltä 20 km. Pien tuota ehkä yhtenä isoimpana saavutuksena koska tuo kisa oli vähän extemporesuoritus ja olin vaan paria päivää aiemmin käyny Kuortaneella ottamassa hopeaa KLL:n SM-kisoista. Saati sitten et oisin ikinä reeneissä kävelly mitään noin pitkää matkaa. Tuloskehitys junnas muutaman vuoden paikallaan mut viime kaudella vitosen enkasta lähti vajaa 2 min pois mikä oli miun mielestä hienoo. Ja voitin vielä sen kisan missä kävelin miun ennätyksen nii se teki siitä vielä hienompaa :)
Sisko. Ehkä tärkein henkilö kävelyyn liittyen. Elisan kanssa ollaan reissailtu ympäri Suomea kisailemassa ja koettu yhessä karnevaalit viime kesää lukuunottamatta ko olin ekaa kertaa yksin siellä. Vaikka Elisa onkin miuta paljon parempi eikä olla kovinkaan paljon reenailtu yhessä nii on silti kiva et on joku joka tietää mitä on olla kilpakävelijä. Ja viime kesänä tapahtu ehkä tämmönen once in a lifetime-juttu ko olin Elisan edellä 5000 m tilastossa :D Myös kaks miun veljistä käveli aiemmin. 
Tavoitteet. Kuten jo aiemmin sanoin niin en tähtää huipulle. Mut ennätyksiä lähetään rikkomaan ens kauella ja tavoitteeks vois asettaa naisten A-luokan joskus tulevaisuudessa. Ois niin siistii päästä joskus kävelee Kalevan kisoihin. Vaihdoin myös seuraa tälle kaudelle. Oon ennen edustanu siis Kiteen Urheilijoita mut tälle kaudelle päätin vaihtaa Joensuun Katajaan viestijoukkueen toivossa. Eli jos saadaan viestijoukkue kasaan nii tavoitteena on varmasti menestyä viestipuolella.  


Tässäpä tämmönen erilaisempi postaus. Jos on jotain kysyttävää nii heittäkää toki kommentilla. Ja kommenttia saa toki laittaa että mitä tykkäsitte tämmösestä postauksesta.


Det är min postning nummer 100. Så jag berättar om min andra hobby, tävlingsgång. Jag startade när jag var 15 år gammal. Jag tränar ganska litet, jag vet. Jag har vunnit två medaljer från ungdomarnas FM-tävlingarna. Jag tycker att karnevaler är årets höjdpunkt. Och min syster är viktig person för mig också i tävlingsgången. Min målsättning att förbättra mina rekord.

9 kommenttia:

  1. mistä osoitteesta löysit kengät?

    VastaaPoista
  2. Kun mä tarvisin uudet kävely kengät kun tykkään kans kävelysta:DJa noi kengät kiinnostais:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo kengät on vanhempaa mallia mutta muistaakseni noitten kohdalla lähetin sähköpostia Urheilushop Alakorvelle ja sain nuo postitse. Tällä hetkellä miulla on käytössä sama malli ja nykyiset kengät tilasin ebaysta :) tuo on kuitenkin vanha malli ja en tiiä löytyykö tuota noin matalaa mallia mutta Adidakselta pitäis löytyä vissiinkin Adios-sarjasta jotain vastaavaa :)

      Poista
  3. Okei,pitääpi kattoa ja Kiitos!:)

    VastaaPoista
  4. joo löysin kyllä paljon kenkiä:)Entäs ne sellaiset valkoiset mssä on mustaa ja oranssia ,tiedätkö että onko hyviä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hieno homma että löyty :) en osaa yhtään sanoa, meijän perheessä on tuota Adidasta tällä hetkellä oranssina ja vihreänä ja sitten aiemmin nuo kuvissakin näkyvät siniset ja valkosiniset :) mutta voi olla että on sopivat, tärkein on että on matala pohja, tosin ei sekään oo ihan justiinsa

      Poista
  5. Joo:DSain uudet hyvät käelykengät ja ekan kerran 2000m kävelyssä kauhavalla karnevaalissa voittoon aikaan 12,26 ja suomen kärkeen:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noni, hieno homma ja onneks olkoon :) miekin olin karnevaaleilla mut en kisannu torstaina :D

      Poista
  6. kiitos:DJa okkei:)

    VastaaPoista